Meneer Boek gaat op zoek - liedje

Meneer Boek gaat op zoek is een kinderliedje in het kader van het prentenboek Meneer Boek  voor kinderen, in vier coupletten.  Het liedje leent zich voor een activiteit in de klas bijvoorbeeld als afsluiting van een voorgelezen verhaal, een kringgesprek.
lees meer

Continue Reading


De gedachten van Meisje Bloem - lesboek

De verhaaltjes in het prentenboek Meisje Bloem passen in de huiselijke sfeer en in een kringgesprek of in andere delen van een lesprogramma. Dit lesboek geeft aanknopingspunten aan leerkrachten, maar ook aan ouders die willen doorpraten over wat Meisje Bloem ontdekt over het ‘zichzelf zijn’. 

Continue Reading


Meisje Bloem is blij - liedje.

Meisje Bloem is blij is een kinderliedje in het kader van het prentenboek Meisje Bloem in drie coupletten en een refrein. Het liedje leent zich voor een activiteit in de klas bijvoorbeeld als afsluiting van een voorgelezen verhaal of na een kringgesprek.  

Continue Reading


Meisje Bloem - poppenspel

Bij het prentenboek Meisje Bloem is een poppenvoorstelling Meisje Bloem bedacht waarbij poppenspeelster Annemarie Eras een aantal thema’s uit de verhaaltjes vertolkt en met de kinderen in gesprek gaat. Duur inclusief discussie 30 minuten. De kinderen kunnen daarna met de thema’s aan het werk gaan door te knutselen. Het poppenspel kan flexibel worden ingezet. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 5-9 jaar. Maximaal 25 kinderen per groep.

Continue Reading


Lesboek voor de leerkracht van groep 1, groep 2 en groep 3

Er zijn twee-en-vijftig verhaaltjes met elk drie tekeningen, net zo veel als er weken zijn in een jaar. Sommige verhaaltjes zijn gebonden aan feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Andere verhaaltjes zijn seizoengebonden en gaan over de herfst, de winter, de lente of de zomer. Het zijn kleine verhaaltjes over een duurzame samenleving die passen in het dagelijkse kringgesprek, maar wellicht ook elders in het lesprogramma, in de biologieles bijvoorbeeld of in de les voor handvaardigheid.  

Continue Reading


Lespakket-dummy artikel6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Continue Reading