De gedachten van Meisje Bloem - lesboek

De verhaaltjes in het prentenboek Meisje Bloem passen in de huiselijke sfeer en in een kringgesprek of in andere delen van een lesprogramma. Dit lesboek geeft aanknopingspunten aan leerkrachten, maar ook aan ouders die willen doorpraten over wat Meisje Bloem ontdekt over het ‘zichzelf zijn’. 

Lees meer:


Meisje Bloem is blij - liedje.

Meisje Bloem is blij is een kinderliedje in het kader van het prentenboek Meisje Bloem in drie coupletten en een refrein. Het liedje leent zich voor een activiteit in de klas bijvoorbeeld als afsluiting van een voorgelezen verhaal of na een kringgesprek.  

Lees meer:


Meisje Bloem - poppenspel

Bij het prentenboek Meisje Bloem is een poppenvoorstelling Meisje Bloem bedacht waarbij poppenspeelster Annemarie Eras een aantal thema’s uit de verhaaltjes vertolkt en met de kinderen in gesprek gaat. Duur inclusief discussie 30 minuten. De kinderen kunnen daarna met de thema’s aan het werk gaan door te knutselen. Het poppenspel kan flexibel worden ingezet. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 5-9 jaar. Maximaal 25 kinderen per groep.

Lees meer:


Meneer Boek gaat op zoek - liedje

Meneer Boek gaat op zoek is een kinderliedje in het kader van het prentenboek Meneer Boek  voor kinderen, in vier coupletten.  Het liedje leent zich voor een activiteit in de klas bijvoorbeeld als afsluiting van een voorgelezen verhaal, een kringgesprek.
lees meer

Lees meer: